Qurban əti necə saxlanmalı? - Vacib məqamlar


Qurban ətinin saxlanması zamanı bəzi məqamlara diqqət yetirilməlidir.

Turkustan.az təqdim edir:

Ətin saxlanılması:

Ət kəsildikdən dərhal sonra sərin yerdə 6-12 saat saxlanılmalıdır. Bu zaman ətin qanı yaxşıca boşalır və sərtliyi azalır.

Hissələrə bölünməsi:

Ət ehtiyaca görə parçalara kəsilməlidir. Böyük parça saxlamaqdansa, hissələrə bölmək daha rahatdır.

Qablaşdırma:

Parçalara kəsilmiş ət uyğun hava keçirməyən saxlama torbalarına və ya vakuum torbalarına yerləşdirilməlidir. Onu streçə bükərək və ya soyuducu çantalarda saxlamaq da olar.

Soyutma:

Ət dərhal bişirilmirsə, soyuducuda və ya dondurucuda saxlanmalıdır. Soyuducuda (+4 dərəcə) saxlanacaq ət 2-3 gün ərzində yeyilməlidir. Daha uzun müddət saxlanılacaq ət dərin dondurucuda (-18 dərəcə) saxlanmalıdır. Dərin dondurucuda saxlanılan ət öz təravətini 6-12 ay saxlayır.

Ətin istifadəsi:

İstifadə etməzdən əvvəl dondurulmuş ət soyuducuda yavaş-yavaş əriməlidir. Otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada ərimə üsullarından qaçınmaq lazımdır, çünki bu üsullar ətin keyfiyyətini aşağı sala bilər.

Ətin keyfiyyətinə diqqət edin:

Saxlama müddətində ətin rəngində, qoxusunda və ya teksturasında hər hansı dəyişikliyin olub-olmadığını yoxlamaq vacibdir. Xarab olmuş ət heç vaxt yeyilməməlidir.

/bakupost.az/


MANŞET XƏBƏRLƏRİ