Qurban ətinin saxlanması zamanı bəzi məqamlara diqqət yetirilməlidir.
Turkustan.az təqdim edir:
Ətin saxlanılması:
Ət kəsildikdən dərhal sonra sərin yerdə 6-12 saat saxlanılmalıdır. Bu zaman ətin qanı yaxşıca boşalır və sərtliyi azalır.
Hissələrə bölünməsi:
Ət ehtiyaca görə parçalara kəsilməlidir. Böyük parça saxlamaqdansa, hissələrə bölmək daha rahatdır.
Qablaşdırma:
Parçalara kəsilmiş ət uyğun hava keçirməyən saxlama torbalarına və ya vakuum torbalarına yerləşdirilməlidir. Onu streçə bükərək və ya soyuducu çantalarda saxlamaq da olar.
Soyutma:
Ət dərhal bişirilmirsə, soyuducuda və ya dondurucuda saxlanmalıdır. Soyuducuda (+4 dərəcə) saxlanacaq ət 2-3 gün ərzində yeyilməlidir. Daha uzun müddət saxlanılacaq ət dərin dondurucuda (-18 dərəcə) saxlanmalıdır. Dərin dondurucuda saxlanılan ət öz təravətini 6-12 ay saxlayır.
Ətin istifadəsi:
İstifadə etməzdən əvvəl dondurulmuş ət soyuducuda yavaş-yavaş əriməlidir. Otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada ərimə üsullarından qaçınmaq lazımdır, çünki bu üsullar ətin keyfiyyətini aşağı sala bilər.
Ətin keyfiyyətinə diqqət edin:
Saxlama müddətində ətin rəngində, qoxusunda və ya teksturasında hər hansı dəyişikliyin olub-olmadığını yoxlamaq vacibdir. Xarab olmuş ət heç vaxt yeyilməməlidir.
/bakupost.az/