Qəbizlikdən əziyyət çəkən insanlara düyü tövsiyə edilmir.
Turkustan.az xəbər verir ki, bunu “RİA Novosti”yə qastroenteroloq Svetlana İlyaşenko deyib.
Həkimin sözlərinə görə, düyüdə bağırsaq hərəkətliliyini ləngidən nişasta var. Bununla belə, digər insanlar üçün düyü xeyirlidir, çünki tərkibində karbohidratlar, sağlam vitaminlər və minerallar var.
Oktyabrın 4-də dietoloq, endokrinoloq, dietoloq, terapevt Natalya Lazurenko bildirib ki, düyü sağlamlıq vəziyyətindən asılı olaraq seçilməlidir.
Beləliklə, onun fikrincə, karbohidrat mübadiləsi pozulmuş, piylənmə, şəkərli diabet və ya piylənmə olan insanlar ağ, cilalanmış, yuvarlaq düyü yeməməlidirlər, çünki bu, qanda qlükoza səviyyəsini kəskin şəkildə artıra bilər:
“Bu problemi daha da pisləşdirə bilər. Bunun əvəzinə daha çox lif ehtiva edən qəhvəyi, boz və ya qara düyü seçin. Sonuncu həzmi normallaşdırmağa kömək edəcək və sizə toxluq hissi verəcəkdir”. /yeniavaz.com/