Zəncəfili saqqız kimi çeynədikdə nə olur? – ARAŞDIRMA


Zəncəfil kökü əsrlər boyu tibbdə alternativ müalicə üçün istehlak edilən bir qidadır. Zəncəfil kökü faydaları ilə istehlak edilməsinin yanında ləzzətli bir ədviyyatdır. Yeməkdə istifadə edilən zəncəfil kökünü bu şəkildə istehlak etdikdə faydaları saysız-hesabsız olur.

Son illərdə getdikcə daha çox həyatımızın bir hissəsinə çevrilən sağlam həyat vərdişləri tendensiyası çərçivəsində müəyyən qidaların istehlakına diqqət yetirmək lazımdır. Bənzərsiz sağlamlıq faydaları ilə tanınan kök zəncəfil istehlakında bəzi fərqlərə malik qidalar arasındadır.

Tərkibində C vitamini və kompleks vitaminlər B3 və B6 olan zəncəfil kalium, kalsium və maqnezium kimi minerallarla da zəngindir. Yemək bişirərkən toz halında istifadə etdiyimiz zəncəfilin kök şəklində və çeynəyərkən faydalarına nəzər salın. Zəncəfil kökünü çeynəməyin faydaları bunlardır:

Zəncəfilin sağlamlıq üçün bir çox faydası var . Ən məşhur faydası antioksidan xüsusiyyətləri ilə immuniteti gücləndirmək olan zəncəfil həzm sağlamlığını da dəstəkləyir. Əgər ürəkbulanma hiss etdiyiniz zaman zəncəfil çeynəsəniz, ürək bulanmasından asanlıqla qurtula bilərsiniz.

Zəncəfil çeynəmək həzmi tənzimləyir. Zəncəfil kökünün aktiv maddələri həzm fermentlərini artırmağa kömək edir və beləliklə həzmi asanlaşdırır. Həmçinin antiseptik xüsusiyyəti ilə mədə və bağırsaqları qoruyur. Həzm sistemində infeksiyanın qarşısını alır.

Zəncəfil antioksidant təsiri ilə bədəni iltihaba qarşı qoruyur, eyni zamanda immuniteti gücləndirir. Eyni zamanda zəncəfil göbələk infeksiyasına qarşı da təsirlidir.

Eltac Zülfüqaroğlu/Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ