Hər səhər acqarına kök yemək bu xəstəliyi sağaldır


Sağlam həyat vərdişlərinin geniş yayıldığı son illərdə qidanın müxtəlif faydaları bir-bir üzə çıxır. Səhər acqarına iki yerkökü yemək əslində mütəxəssislər tərəfindən tez-tez tövsiyə edilən bir istehlak növüdür.

İllərdir sağlam quruluşu ilə istehlak edilən və mütəxəssislərin tövsiyə etdiyi yerkökü yeyərkən əslində diqqət etməli olduğunuz bəzi şeylər var. Düzgün istehlak edildikdə yerkökün faydaları saysız-hesabsızdır.

Sağlam quruluşuna görə müntəzəm istehlak edilməsi lazım olan kökün düzgün istehlakı səhərlər ac qarına 2 kök istehlak etməkdir. Yerkökün sağlam quruluşundan faydalanmaq üçün gündə iki yerkökü acqarına istehlak edə bilərsiniz. A vitamini ilə zəngin olan yerkökü gündə iki dəfə acqarına yediyiniz zaman bəzi sağlamlıq problemlərinin təbii müalicəsini təmin edə bilərsiniz. Aç qarına yerkökü yeməyin bilinməyən faydaları bunlardır:

Yerköküdə çoxlu A və C vitaminləri var. Minerallarla zəngin və antioksidant xüsusiyyətlərə malik kökün müntəzəm istehlakı sağlam həyatın qapısını açmağın sirləri sırasındadır.

Səhərlər acqarına iki yerkökü istehlak etmək, tərkibindəki sağlam liflərlə bağırsaqların nizamlı işləməsini təmin edir. Bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların sayını artıraraq qəbizliyi aradan qaldırmaqda təsirli olur.

Kökdə olan A vitamini göz sağlamlığını qorumağa kömək edir. Daha iti və sağlam gözlərə sahib olmaq üçün səhərlər acqarına iki yerkökü istehlak edə bilərsiniz. Eyni zamanda kök beyinə gedən sinirlərin aktiv iş sürətini tənzimləyir.

İki yerkökü acqarına istehlak etmək ağızda bakteriya əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Bu sayədə səhərlər ağız qoxusu şikayətindən xilas olmaq mümkündür.

Eltac Zülfüqaroğlu/Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ