Ərik yeməyinin faydaları: Gündə bir ədəd yeyin...


Ərik mövsümü tam sürətlə davam edir. Çoxlarımız ləzzətli ərik yeyərkən onların tumlarını atırıq. Amma ekspertlərin fikrincə, bu, böyük səhvdir! Gündə bir ovuc ərik toxumu istehlakı orqanizmimizə bir çox faydalar verə bilər.

Ərik mövsümü yaxınlaşdıqca təkcə bu dadlı meyvəni deyil, toxumlarını da istehlak etməyin faydaları gündəmdədir. Mütəxəssislər ərik toxumlarının da çox qiymətli qidalar ehtiva etdiyini və bir çox sağlamlıq problemlərindən qoruya biləcəyini bildirirlər.

Gündə bir ovuc ərik toxumu istehlak etmək, vücudunuza inanılmaz faydalar verə bilər. Ərik toxumlarının tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar sayəsində bir çox sağlamlıq problemlərindən qoruya bilərsiniz.

Ürək Sağlamlığını Qoruyur: Ərik toxumlarında olan oleik turşusu və omeqa-3 yağ turşuları ürək sağlamlığını dəstəkləyir və xolesterin səviyyəsini tənzimləyir.

Dərinin Sağlamlığını Qoruyur: Ərik toxumlarının antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində dərini sərbəst radikallara qarşı qoruyur və dərinin gənc və sağlam qalmasına kömək edir.

Sümükləri gücləndirir: Ərik toxumlarının tərkibindəki kalsium və fosfor sümüklərin möhkəmlənməsinə və sağlam olmasına kömək edir.

İmmunitet sistemini gücləndirir: Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur.

Hüceyrələri qoruyur: Ərik toxumunda olan antioksidantlar bədəndəki sərbəst radikalları neytrallaşdırır və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır.

Ərik toxumlarını çiy halda istehlak edə bilərsiniz. Bununla belə, sərt ola bildikləri üçün onları üyüdülmüş və ya toz halında istehlak etmək daha asan ola bilər. Siz qatıq, smoothies və ya salatlarınıza ərik toxumu əlavə edə bilərsiniz. Ərik çuxurlarını qurudaraq da saxlaya bilərsiniz.

Eltac Zülfüqaroğlu/Turkustan.az


MANŞET XƏBƏRLƏRİ